Left Продължи пазаруването
Вашата поръчка

Нямате артикули в количката си

Какво е постер ?

Какво е постер ?

Постерът е тематично изображение отпечатано върху хартия. Той се използва в различни направления на рекламата и изкуството и неговите главни цели са да създаде търсеният визуален ефект, да отправи конкретно послание, да бъде част от обновяването на различен тип интериор като внася допълнителна свежест, красота и естетика.

Какви са основните видове постери? 

Рекламни постери

 

В областта на външната реклама, постерите са един от най-търсените и ефектни продукти. Те създават нужната визуална комуникация като представят даден бранд, продукт или събитие по разбираем за потенциалните клиенти начин, привличат нужното внимание и са достатъчно запомнящи се.  Тематичния им дизайн с добре подрани елементи-шрифт, цвят, изображения и поставянето им на правилните места, дават гарантирани резултати.

 

Музикални и филмови постери

 

Представителите на музикалната и филмова индустрия години наред си служат умело с използването на постери като така успяват да се наложи на пазара и бъдат достатъчно популярни. Музикалните постери на различни групи и солови изпълнители често са неизменна част от интериора на върлите им фенове.

 

Политически постери          

 

Политическите постери са едно от средствата за политическа агитация,  когато става въпрос за предстоящи избори или други важни събития от този тип. Те целят да предизвикат размисъл над дадено политическо послание и да привлекат потенциални избиратели/симпатизанти.

 

Художествени постери

 

Художествените постери са всички онези изображения, които спадат към категориите на изкуството- най- често рисуване и фотография.

Постерите са подходящи за отпечатване на репродукции на картини на популярни художници и други произведения на изкуството в разнообразни  направления като живопис, графика, дигитален арт и др. Те  са и чудесен вариант за отпечатването на фотографии  (портрети, пейзажи, макро, черно-бели и др).

 

Защо да изберете художествен постер за вашия интериор?

 

  • Защото ще получите желаното изображение с безкомпромисно, визуално качество;
  • Защото ще превърнете обикновените помещения в атрактивни и артистични пространства;
  • Защото да бъдеш различен винаги е на мода.

 

Каква е история на постера?

 

Постерът, такъв какъвто го познаваме днес, се появява около 1860г. след като е създадена литографията. Нейната технология е била иновативна за онова време- давала е възможност да се създават ярки, интересни и не особено скъпи отпечатъци върху хартия. Години наред много дизайнери остават анонимни, но през 90 години на XIX в. във Франция проектите на Тулуз-Лотрек стават разпознаваеми и определяни като изкуство в жанра „Art nouveau“. В неговата основа били ефирно преплетени линии, минимална елегантност и символика. Постепенно постерът става едно от най-предпочитаните средства за реклама на различни събития като театрални спектакли, концерти но и на продукти от хранителната индустрия. В периода на избухването на Първата световна война през 1914 г. все още не присъстват две ключови средства за реклама-радиото и телевизията. Но именно тяхната липса дава възможност на постера да стане най-въздействащият източник на послания.

 

Какви са предимствата на постера?           

 

  • Идеален е за подарък;
  • Внася артистичен почерк във всеки дом;
  • Носи разнообразни послания и въздействия;
  • Дава възможност за лесен и достъпен начин за изразяване на индивидуалните предпочитания.

 

Да бъдеш оригинален но и разбран вече не е трудно, стига да избереш правилните средства. 

А ти избра ли си вече постер?

 

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание: коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани