Left Продължи пазаруването
Вашата поръчка

Нямате артикули в количката си

Какво е канава?

Какво е канава?

 

Канавата е платно от текстил. През последните години  отново започва да предизвиква все по-голям интерес и намира успешно приложение в областта на рекламата и  модерното изкуство. Тя е предпочитан материал за отпечатване на изображения  защото им дава необходимото качества и запазва тяхната оригиналност и творчески замисъл.

 

Каква е нейната история?

 

Историята на канавата ни дава възможност да проследим отблизо нейният интересен произход. Много отдавна процесът на тъкане се извършвал чрез коноп, който донася и нейното първоначално име-Cannapaceus (латински).  Във Франция наименованието й било canevas, от където дошла и българската версия-канаваца или канава. На по-късен етап я изработвали от памук, лен или юта, а в наши дни-от полиестер и естествени влакна, които са негови смести. Периода на 14-15в. бележи разцвета на изобразителното изкуство и тогава се появяват и първите картини рисувани с маслени бои върху канава, която на по-късен етап станала основна част от стиловото направление живопис. Достигналите до нашето съвремие творби на знаменити, класически художници са доказателство за нейния дълъг живот.

 

Какви са нейните предимства?

 • Изображенията, които се отпечатват върху нея са устойчиви, качествени и притежават оригиналност;
 • Канавата доближава разпечатката до оригиналният вид на изображението, която я прави стойностно художествено произведение;
 • Ярката й, наситена структура дава колоритност и перспектива на образа като по начин начин се запазва индивидуалния стил на твореца;

 


За много съвременни фотографи е отпечатването на снимките им на канава е едно практично, лесно и оригинално решение да съхранят магията и красотата на своите кадри за дълго и да популяризират изкуството си по достъпен начин.

Какви са факторите за качествено отпечатана снимка на канава?

Заради своите разнообразни възможности, канавата може да направи дадена снимка още по-въздействаща, красива и вдъхновяваща. Но добрият краен резултат зависи и от предоставената фотография.  Когато избираме такава, трябва да обърнем внимание на:

-нейният размер;

-формат;

-обработка с качествени графични програми.


Защо българските, съвременни фотографи да изберат отпечатването на канава за техните творби?

 • това е успешен начин ще бъдат по-разпознаваеми и търсени;
 • ще могат да спечелят възможността да покажат творчеството си по модерен и иновативен начин;
 • процесът на покупко-продажбата ще бъде по-бърз, лесен и практичен;
 • Качването и излагането на фотографиите им в онлайн пространството дава по-голям шанс за реализиране на бъдещи творчески проекти-фото конкурси, специализирани курсове, общи и самостоятелни изложби, съвместна работа с творци от други направления.

 

 

 Защо ценителите на изкуството да изберат авторска снимка отпечатана на канава?

 • Защото ще допринесат за популяризирането на българското, фотографско изкуство и неговите представители;
 • Защото ще се докоснат до частица от вдъхновението и творческата енергия на автора на снимката;
 • Защото ще преобразят интериора си по творчески и оригинален начин
 • Защото е оригинален подарък с необикновена история.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание: коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани