Left Продължи пазаруването
Вашата поръчка

Нямате артикули в количката си

Историята на Иван Тотев

Историята на Иван Тотев

Разкажи ни за себе си с 3 думи.

Човек на екстремните дейности.

Кога и как откри фотографията?

Всичко започна през 2016-та година. Първият ми фотоапарат беше една сапунерка. По онова време много се разхождах с тогавашната ми приятелката и бях взел фотоапарата на заем от брат ми. В един момент се оказа, че снимането много ми харесва. Всъщност вдъхновението и желанието да снимам дойде от това, че доста често гледах гледам филми за катерене, ски и сноуборд. Стана ми интересно какъв е процеса на заснемане, какво е да снимаш това, което правиш, понеже знаеш как изглежда и как би искал да бъде в един кадър. С видео е много по-лесно да представиш подобно нещо, но да изкараш разбираем и въздействащ кадър от случващото се е доста по-сложно но и предизвикателно и интересно.

Спомняш ли си първата снимка, която направи и емоцията, която изпита?

През 2017-та ми подариха за Коледа фотоапарат и същата зима ходихме с един приятел на Резньовец (Витоша) и по време на минаването по пътеката направих с телефон една снимка, която много ми хареса. Снимката мина през директна обработка, тъй като телефонът ми (Iphone) разполагаше с тази възможност. Така дори съм снимал състезание. Винаги съм помнел и кадрите, които ми отнема техниката. Имам няколко удавени фотоапарата и много изгубени кадри.

Как изглежда за теб перфектният кадър?

Когато съчетаеш своето преживяване с идеята, които имаш.

Колко време отделяш за подготовката на един кадър?

Зависи от ситуацията. Повечето пъти не отделям много време, а правя моментна снимка.

От къде черпиш вдъхновение?

В началото търсех общи насоки от други фотографи. Но един от първите, които ме вдъхнови повече беше Джими Джин. Той снима предимно катерене, гледал съм негов мастър клас. След него започнах да гледам стила и идеите и на други фотографи. По-скоро обаче черпя вдъхновение от конкретното място.

Какво би посъветвал всеки един бъдещ фотограф?

Бих ги посъветвал да не гледат какво снимат другите и да са като тях, а да се стремят да създадат собствен стил. Да открият това, което е уникално и различно за тях и да го следват.

Какво беше фотографията за теб преди и какво е сега?

Приключение, което ми поставя живота в голям риск, но в крайна сметка това е моят избор, винаги е било това и се надявам винаги да бъде.

Какви цели поставяш пред себе си през 2022 година?

Силно се надявам да продължа да се развивам във фотографията, имам планове да продължа да работя по една кампания свързана с деца със специални нужни и да наблегна на нея. В момента всички говорят за войната между Русия и Украйна, но у нас има много съществени казуси, на които не се обръща достатъчно внимание-а именно хората с увреждания, които имат нужда от помощ и подкрепа.

Кои са любимите ти места за разходки/пътувания?

Местата сред природата, там където се практикуват екстремни спортове.

 

Оставете коментар

Моля, обърнете внимание: коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани